Το σχολείο μας

Το σχολείο μας
Γυμνάσιο Καναλίων

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Οι μαθητές των Καναλίων ζητούν από τον Περιφερειάρχη να περιφρουρήσει το σχολείο τους...Εκδήλωση για την Κάρλα.


karla 17 Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό συναντήθηκαν μαθητές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας σε εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, με τίτλο «Λίμνη Κάρλα - Οι Μαθητές και Πολίτες του Αύριο Ακούν, Βλέπουν, Συζητούν και Προτείνουν”.Οκ. Αγοραστός εξήγησε στους μικρούς μαθητές το ιστορικό της ανασύστασης της λίμνης και τα στοιχεία του έργου λέγοντας: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο πολλαπλού σκοπού στα Βαλκάνια. Με την ολοκλήρωσή του θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα των Π.Ε Λάρισας & Μαγνησίας, όπως η προστασία από πλημμύρες & η ρύπανση του Παγασητικού, η υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων της ευρύτερης περιοχής, η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων που αρδεύονται πλημμελώς, ενώ ταυτόχρονα θα αποκατασταθεί μερικώς το προϋπάρχον οικοσύστημα της Κάρλας και θα διασφαλισθεί στο μέλλον η “αειφορεία” στην διαχείριση των εδαφικών και υδατικών πόρων».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι με τη συνεργασία όλων των φορέων γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα προβλήματα ολοκλήρωσης των έργων στην Κάρλα και να έρθει νερό από τον Πηνειό. Ο περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι το νερό είναι πηγή ζωής και πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.
Οι μαθητές, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στην περιοχή της λίμνης και να επισκεφθούν το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού, όπου και παρουσίασαν εργασίες τους για τη Λίμνη Κάρλα. Εν συνεχεία, οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, στο πλαίσιο των οποίων παρουσίασαν τα αιτήματά τους για τη λίμνη Κάρλα και πρότειναν τρόπους προβολής της προστατευόμενης περιοχής για την προσέλκυση επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου